PC/Mac reparationer som vi utför

Dags för SSD disk i din dator? SSD-diskar är inte gamla vanliga hårddiskar med snurrande skivor utan egentligen stora flash-minnen.

SSD-diskarna är nu otroligt snabba och även de billigare serierna har fått sådan fart, storlek och pris att det vore väldigt onödigt att INTE boka in ett byte av disk hos oss! Tänk att er gamla dator kan bli 10 ggr snabbare på en sådan operation, dessutom blir batteritiden på en laptop bättre.

iPhone/Padda som gått sönder?

Reparation, byte av glas/skärm och batterier gör vi på alla iPhones, paddor men även ibland på andra telefonmärken.

POSTNORD Trojanen, tappat datorn i golvet eller bara dags att uppgradera? Ingen fara, vi löser det!

Nu senast har vi hjälpt en kund som öppnade det mycket elaka POSTNORD trojanen på sin viktigaste dator… Vi löste det!!

Cryptolocker” sprids just nu till organisationers och privatpersoners datorer i Sverige och Danmark.
Den skadliga koden krypterar alla filer och de släpps bara tillbaka mot betalning. Ingen vet hur många som drabbats”

http://www.sydsvenskan.se/malmo/bluffmejl-spred-virus-i-kommunernas-datorer/

Läs en mycket bra text skriven av Jeff Grant comparitech.com om hur statistiken på ransomware har varit under senaste åren, läs den via denna länk..

Förlorat allt?
Vi tycker att det är lite tråkigt att DN skriver att du har förlorat allt data, det behöver ni inte ha gjort!

http://www.dn.se/ekonomi/elak-kod-tar-din-dator-som-gisslan/

På vår kunds dator kunde vi återställa 100% av allt data!

Allt började 2014 när en trojan kom in till Postnord och sedan börjades spridningen via e-post till intet ont anande användare, och dessa e-postmeddelanden själva var också smittade.

Detta ledde till en massiv våg av Ransomware mail och troligen en storm av folk som ringde Postnord för att få hjälp mot detta Virus..

Postnord trojanen är en del av den uppåtgående trenden i malware “Ransomware” De flesta stammar av Ransomware numera härrör från
CryptoLOcker och CryptoWall som drabbade webben ungefär i den andra delen av 2014 och fortsätter ännu idag att att plåga användare.

Denna typ av Ransomware som Postnord trojanen innehåller är överlägset de otrevligaste kod användare kan stöta på.

Har du öppnat mailet?
Inte kul att se att alla dina viktiga filer som helt plötsligt inte går att öppna och dom är inlåsta av en kraftfull RSA kryptering som i huvudsak gör dem värdelösa om du inte får en “återställningsnyckel” Och att låsa upp filerna kan “bara” ske om du betalar lösen, naturligtvis. (Vilket man ALDRIG ska göra)

Postnord Viruset är en trojan som verkar mycket svår att upptäcka för traditionella antivirusprogram (Norton, Kaspersky, McAffe och liknande.
De som haft andra typer av Anti-malware program, som SpyHunter verkar har klarat sig bättre på grund av den snabba uppdateringar av virusdefinitioner.

I detta fall Postnord trojanen är förknippad med en process, den kallas “severans” – eller severans.exe i datortermer. Hittar du den så är det dags att slå av datorn och lämna den till oss så kanske vi kan återställa ditt data.

ICOM, Code D-CAN

 

Pin It on Pinterest

Share This